Responsabilizare pentru digitalizare
Cod proiect/ Cod SIPOCA: 151295/1051
Obiectivul general al proiectului/Scopul proiectului
Proiectul îşi propune să dezvolte mecanisme, proceduri, instrumente de consolidare a responsabilităţii civice referitoare la modificările şi evoluţiile generate de digitalizarea unor activităţi esenţiale (educaţie şcolară, procese administrative, activităţi sociale), în contextul restricţiilor generate de pandemia de COVID-19. Proiectul va pune accent pe acţiuni de combatere a dezinformării din spaţiul online prin intensificarea dialogului civic şi derularea unor intervenţii sistematice de educaţie digitală (”information and digital literacy”) proiectate pentru trei categorii de grup ţintă: cadre didactice din licee şi şcoli gimnaziale (100), personal din ONG-urilor – voluntari şi angajați (20) şi funcţionari ai administraţiei locale – primării, consilii judeţene (30).
Obiectivele specifice ale proiectului sunt:
Principalele rezultate așteptate ale proiectului sunt:
Rezultat program R4: Capacitate crescută a ONG-urilor și partenerilor sociali de a se implica în formularea și promovarea dezvoltării la nivel local – Rezultat proiect 1- Capacitate digitală și reziliență informațională consolidate în rândul partenerilor sociali și ONG-urilor.
Rezultat program R4: Capacitate crescută a ONG-urilor și partenerilor sociali de a se implica în formularea și promovarea dezvoltării la nivel local – Rezultat proiect 3 – Strategie locală de redresare și consolidare a rezilienței sociale în contextul pandemiei COVID-19 și în context post-pandemic.
Activitățile proiectului sunt următoarele:
1.1. Management de proiect;
2.1. Derularea unei campanii de comunicare publică referitoare la proiect;
3.1. Dezvoltarea capacităţii şi a rezilienţei partenerilor sociali şi ale ONG-urilor prin sesiuni de instruire care să le îmbunătăţească abilităţile şi competenţele digitale (”information and digital literacy”);
4.1. Realizarea unei reţele tematice pentru îmbunătăţirea educaţiei digitale (information and digital literacy) şi pentru combaterea dezinformării;
5.1. Dezvoltarea unei strategii locale de redresare şi consolidare a rezilienţei sociale în contextul pandemiei COVID-19 şi în context post-pandemic.
Această pagină web este cofinanțată din Fondul Social European prin Programul Operațional Capacitate Administrativă 2014-2020
Axa prioritară 1: Administrație publică și sistem judiciar eficiente
Obiectiv specific 1.1: Dezvoltarea și introducerea de sisteme și standarde comune în administrația publică ce optimizează procesele decizionale orientate către cetățeni și mediul de afaceri, în concordanță cu SCAP
Titlul proiectului: „Responsabilizare pentru digitalizare”, Cod MySMIS 1051/ cod SIPOCA 151295
Beneficiar: Asociația Eurocomunicare
Buget: valoare totală – 416.530,60 lei, din care 346.970,00 lei lei reprezintă cofinanțarea din partea Fondului Social European (FSE).
Data de începere a proiectului: iulie 2022
Durata: 12 luni
Conținutul acestei pagini web nu reprezintă în mod obligatoriu poziția oficială a Uniunii Europene. Întreaga responsabilitate asupra corectitudinii și coerenței informațiilor prezentate revine inițiatorilor paginii web.
Pentru informații detaliate despre celelalte programe cofinanțate de Uniunea Europeană, vizitați www.fonduri-ue.ro