Anunțuri proiect – Responsabilizare pentru digitalizare

Anunțuri evenimente

Competiția online „Fake News Challenge pentru Elevi” la final

Joi, 15 decembrie 2022, Asociația Eurocomunicare a organizat Fake News Challenge pentru Elevi. Evenimentul, organizat în cadrul proiectului „Responsabilizare pentru digitalizare”, cod MySMIS 151295/ cod SIPOCA 1051, a reprezentat o competiție online dedicată elevilor de liceu interesați de mediul digital și de creare de conținut pentru spațiul online.

Patru echipe de elevi din licee din zona Câmpulung – detectivi de fake news – au răspuns provocării de a identifica un fake news (dintr-o arhivă de știri pusă la dispoziție de organizatori) și de a crea, pornind de la acesta, un produs educațional, respectiv un video scurt de maxim 3 minute (de tip TikTok) pentru promovarea măsurilor împotriva dezinformării. Ei au stabilit ce este un fake, de ce este fake și în același timp i-au învățat și pe ceilalți cum se pot proteja de conținuturile înșelătoare.

Echipa câștigătoare, pe numele acesteia: Frații Holmes, a fost formată din Alex și Dan, elevi ai Liceului Teoretic „Dan Barbilian” din Câmpulung.

________________________________________________________________________

Competiția online „Fake News Challenge pentru Elevi”

Asociația Eurocomunicare organizează Fake News Challenge pentru Elevi.

Mai multe informații despre acest eveniment, organizat în cadrul proiectului „Responsabilizare pentru digitalizare”, cod MySMIS 151295/ cod SIPOCA 1051, sunt disponibile AICI.

Brief-ul de lucru pentru elevi este disponibil AICI.

 

________________________________________________________________________

Lansarea proiectului „Responsabilizare pentru digitalizare”, cod MySMIS 151295/ cod SIPOCA 1051

Asociația Eurocomunicare, hub creativ de analiză, consultanță și training în domeniul comunicării din mediul online, anunță implementarea proiectului „Responsabilizare pentru digitalizare”, cod MySMIS 151295/ cod SIPOCA 1051. 

Evenimentul online de lansare a proiectului „Responsabilizare pentru digitalizare” a fost organizat miercuri, 12 octombrie 2022, fiind un prilej pentru prezentarea obiectivelor și activităților proiectului, respectiv:

  • Echiparea profesorilor din ciclul preuniversitar cu instrumente inovative și competențe specifice menite a-i sprijini în gestionarea proceselor didactice online, inclusiv prin îmbunătățirea capacității acestora de a-i îndruma pe elevi să adopte un comportament digital responsabil;
  • Dezvoltarea unor instrumente colaborative pentru consolidarea capacității digitale și a rezilienței informaționale a ONG-urilor și partenerilor sociali din Municipiul Câmpulung, în context pandemic și post-pandemic;
  • Sprijinirea Primăriei Municipiului Câmpulung în dezvoltarea unei strategii locale de redresare și consolidare socială, în contextul provocărilor asociate cu pandemia de Covid-19.

Conferința, organizată cu sprijinul Primăriei Câmpulung, s-a bucurat de intervențiile atât ale reprezentanților Asociației Eurocomunicare: Loredana Vladu și Florin Zeru, cât și ale reprezentanților Primăriei Municipiului Câmpulung: Elena Lasconi, Andrei Grecu și Iuliana Ungureanu. 

„Trăim în vremea fake news. Știrile false sunt produsul agențiilor de publicitate plătite de vechea clasă politică și de grupuri de interese. Scopul e manipularea oamenilor. E un mecanism extrem de periculos, un mecanism al răului. Singura noastră șansă este informarea din surse credibile, educarea (cum faci diferența, cum alegi o sursă credibilă, etc). Cred că acest proiect ne va ajuta enorm în combaterea știrilor false mai ales că eu știu: câmpulungenii sunt deștepți.“, a declarat primarul Elena Lasconi.

Proiectul „Responsabilizare pentru digitalizare”, cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capacitate Administrativă 2014-2020, este implementat începând cu iulie 2022 de către Asociația Eurocomunicare, în calitate de beneficiar.

Anunțuri selecție

Anunț selecție posturi vacante pe perioada determinata – iulie 2022

Anunț selecție posturi vacante pe perioada determinata – septembrie 2022

Notă: rezultatele selecției sunt transmise candidaților prin e-mail/telefon.

Leave a Reply