Echipa noastră

Alina Bârgăoanu – Președinte și membru fondator

Alina Bârgăoanu

Alina Bârgăoanu, profesor universitar; membru al consiliului consultativ al Observatorului European al Mass-Mediei digitale (EDMO). Alina este și membru afiliat al European Center of Excellence for Countering Hybrid Threats, Helsinki, autor al volumelor „#FAKENEWS. Noua cursă a înarmării” și „Ne-pacea informațională. Cine câștigă și cine pierde în epoca hiperconectivității”, precum și expert în cadrul Grupului la nivel înalt pentru combaterea ştirilor false şi a dezinformării din mediul online – Comisia Europeană (2018). Domeniile sale de interes includ fake news și dezinformarea din mediul online, comunicarea strategică, educația tehnologică și digitală, modalități de reglementare a mediului online, relația transatlantică.

 

Paul Dobrescu – Membru fondator

Paul Dobrescu

Paul Dobrescu este expert în globalizare, teoriile dezvoltării, geopolitică și europenizare. A publicat numeroase cărți și articole (multe din ele la edituri internaționale de prestigiu), printre care: Comunicarea guvernamentală în România. O abordare strategică (editor, Tritonic, 2024), Dragonii dezvoltării. Revine istoria pe supercontinentul euroasiatic? (comunicare.ro, 2020), The Century of the Emerging World. Development with a Vengeance (Marea Britaine, Cambridge Scholars Publishing, 2017), Les crises post-crise. Un monde sans boussole ni hégémonie (Franța, L’Harmattan, 2017), La ruse de la mondialisation. L’assault contre la puissance américaine (Franța, L’Harmattan, 2015).

 

Loredana Vladu – Membru fondator

Loredana Vladu este director al Center for EU Communication Studies. Între 2016 și 2019 a coordonat proiectul „Starea Națiunii” și Modulul Jean Monnet „Patterns of Europeanization in Central and Eastern Europe”. Absolventă a unui Executive MBA la CEU Business School, Loredana are 18 ani de experiență în gestionarea proiectelor cu finanțare publică și privată, în calitate de manager de proiect și/sau consultant pentru diverse organizații internaționale, precum Bănca Mondială sau Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare. Interesele sale de cercetare se concentrează asupra modelelor de dezvoltare în perioade nesigure, a dezordinii digitale și a comunicării în era post-adevăr. Este autoarea a 4 cărți, a coordonat 5 cărți și a publicat peste 30 de lucrări științifice în reviste internaționale de renume.

 

Florin Zeru – Redactor

Florin Zeru este comunicator strategic și asistent universitar cu un interes deosebit pentru studiul domeniului inteligenței artificiale. El coordonează un curs de ChatGPT prompting și este specializat în combaterea dezinformării în cadrul inițiativei Antifake, unde joacă un rol esențial în identificarea și abordarea știrilor false. Având un doctorat în studii de comunicare, Zeru contribuie la misiunea Antifake prin deƶvoltarea unor inițiative educaționale, prin creșterea gradului de conștientizare a publicului și prin desfășurarea de activități de fact checking.

 

Silviu Paicu – Redactor

Silviu a finalizat recent un program comun (National Intelligence Academy din România și Universitatea din Malta) de doctorat în Intelligence și Securitate Națională. Cercetările sale de doctorat au investigat dezbaterea societală din Marea Britanie cu privire la practicile controversate de supraveghere în masă utilizate de serviciile de securitate și de agențiile de securitate și de informații, și s-a axat pe reformele serviciilor de informații și pe democrația democratică a serviciilor de informații în contextul progreselor tehnologice rapide. Silviu deține un master în politică și securitate în spațiul post-sovietic de la University College, London (UCL) și o diplomă de licență în politică de la Queen Mary, University of London (QMUL). Interesele sale de cercetare includ teoria narativă și analiza discursului, guvernanța sectorului de securitate și impactul societal al tehnologiilor de securitate emergente. El și-a prezentat rezultatele cercetării în cadrul unor conferințe internaționale precum European Consortium for Political Research (ECPR) și The International Studies Association (ISA) și a publicat articole de cercetare în reviste de specialitate pe teme de securitate bazată pe date și democrație.

 

Dragoș Ianoși – Vizual Design (colaborator)

Dragoș Ianoși este jurnalist, editor-prezentator în cadrul departamentului Știri al Televiziunii Trinitas. Cu o experiență de peste 15 ani în mass-media și comunicare, este preocupat de transmiterea informației prin cele patru tipuri de storytelling: comunicare orală, scrisă, vizuală și digitală. Între cele două facultăți și trei programe de master absolvite, se numără licențierea în Artele spectacolului – actorie. A fost reporter, redactor, editor, prezentator, voice-over, operator și editor imagine, urmărind întreg procesul de transmitere a informației.

 

 

 

Cătălina Nastastiu – Redactor

Cătălina Nastasiu este redactor în cadrul echipei Antifake. Are experiență profesională în jurnalism, fact-checking și a făcut parte dintr-o serie de inițiative de combatere a dezinformării și de promovare a alfabetizării media și digitale. În 2023, a publicat un volum care a abordat războiul informațional și narațiunile strategice promovate în mass media ruse în contextul invaziei din Ucraina.

[/vc_column][/vc_row]
Leave a Reply